Ammunta

Viren ampumajaoston kautta on helppo tie päästä ampumaurheilun harrastajaksi. Aseenkantolupien hankintaa varten voimme antaa todistuksen poliisilaitokselle hakijan osallistumisesta valvottuun ilma-aseharjoituksiin ja aseen käsittelyyn.

Pohjois-Savon Metsästäjäliiton piiri voi otta henkilöjäseneksi ampujan, jolta ei vaadita metsästyskorttia. Hän voi osallistua metsästäjien ampumakilpailuihin kilpailujäsenenä. Vire:n ampujat ovat olleet aktiivisesti mukana Vuorisen ampumaradan kunnostuksessa metsästäjien ja reserviläisten kanssa.

Lapinlahti / Varpaisjärvi  kuntayhtymä on myöntänyt avustuksia ampumajaoston toimintaan. Vire:n ampujien osallistumismaksuja olemme voineet maksaa Ampujaliiton kilpailuissa. Metsästysammunnoissa osallistumismaksut hoitaa Varpaisjärven Metsästysseura. Ampumaradan käytöstä seura perii pienen käyttömaksun ulkopuolisilta,mutta seuran jäsenille ampumaradan käyttö on ilmaista.

Aktiiviset talkootyöläiset on vapautettu seuran vuosittaisesta jäsenmaksusta. Vuorisen ampumaradan tilat ovat olleet erittäin suositut koiraharrastajien koe-tukikohtana. Hirsimaja käsittää keittiön,saunan ja kokoustilat.

Ampumajaosto on vetänyt talvikausina ilma-ase harjoituksia sisäradalla. Harjoituksissa on käytetty seisovia ja liikkuvia maalikuvioita. Lisäksi mukana ovat olleet laser-aseet. Harjoitusten vetäjänä on toiminut Raimo Heiskanen