Susan Väisänen nosti kuudenneksi, nuorten klassisen voimanoston PM-kilpailuissa.

27.9.2018

Islannin Akureyrissa 21.–22.9.2018 nostetuissa nuorten klassisen voimanoston Pohjoismaitten mestaruuskilpailuissa, Vireen Susan Väisänen pinnisteli kuudenneksi.

Harmittavasti kahden viikon sairauden ja antibioottikuurin pehmentämänä Susan jäi selvästi tavoitteestaan ja parhaimmista harjoitustuloksistaan.

Jalkakyykky jäi aloituspainoon 130 kiloon, penkistä toisella nostolla otettiin kevyesti 72,5kg, ja viimeiseen punnerrukseen lastattu 77,5 kg ei vaan tullut suorille käsille.

Maastanostossa viimeisellä nostolla 155 kilosta varmistettiin että Tanskan nostaja pysyy selän takana. Yhteistulos 357,5 kiloa, sivuaa kuitenkin Susanin keväällä tekemää kisaennätystä.

Väisäsen ikä- ja painoluokka oli erittäin kovatasoinen, sillä mitalit vietiin yli 400 kilon yhteistuloksilla, ja sarjan voittaja Ruotsin Amalia Mauritzon nosti jalkakyykyn ME-tuloksen 187,5 kiloa. Mestaruuskisoissa oli edustettuina kaikki pohjoismaat: Islanti, Tanska, Norja, Ruotsi, Suomi.