Voimanosto

 

Voimailujaoston jäsenmaksujen tilinumero:

FI81 5501 0320 0239 74

Kauden 2023-2024 jäsenmaksut: 

Alle 16vuotias  15€

Aikuinen 30€

Voimanosto koostuu kolmesta kisattavasta lajista, jotka ovat jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastanosto. Jokaisella kisaajalla on kolme nostoyritystä jokaisessa lajissa. Voimanostokisojen lisäksi järjestetään myös pelkkiä penkkipunnerruskisoja.

Voimanostoa voi kisata joko tukevilla varusteilla tai ns. raakana eli klassisella tyylillä, jolloin tukevat varusteet ovat kiellettyjä. Varusteilla kisattaessa nostaja voi käyttää apunaan kyykkypukua, penkkipunnerruspaitaa, maastanostopukua, polvisiteitä, rannesiteitä ja nostovyötä. Tukevat varusteet "potkaisevat" ja antavat lajista riippuen nostajalle 10-70 kg:n hyödyn nostoon. Klassisesti kisattaen ainoita sallittuja varusteita ovat rannesiteet ja nostovyö. Pakollisia varusteita ovat nostotrikoo ja nostokengät.

Voimanosto koetaan "kansan keskuudessa" isojen miesten lajiksi, mutta todellisuudessa lajin parissa kisailee myös paljon naisia ja nuoria. Voimanoston harjoittelu koostuu monipuolisesta treenaamisesta, jossa kehitetään lihasten kestävyyttä ja voimaa sekä erityisesti kehon maksimaalista suorituskykyä. Kaikki kisattavat lajit on helppo oppia ja kisaamaan pääsee pienillä sijoituksilla. Voimanosto on myös turvallinen laji harrastaa ja tämän vuoksi lajia voi harrastaa erittäin pitkään. Tällä hetkellä Suomen vanhin voimanostaja on peräti 80 vuotta vanha!